Menu

The Mahotella Queens

Göteborg

Nefertiti
lördag, 5 november 2016 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
The Mahotella Queens
Nefertiti - Göteborg
Lördag 5 november 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

År 2015 firade denna legendariska, Sydafrikanska vokalgrupp anmärkningsvärda 50 år i branschen, utan några som helst tecken på att sluta!

1964 startade Rupert Bopape, producent och talangscout, denna kvinnliga vokalgrupp på skivbolaget Mavuthela Music Company. De skulle verka som bolaget ”tjejband” och var ofta bakgrundssångare till Simon ”Mahlathini” Nkabinde, mbaqanga-sångare känd för sin djupa basstämma och som också kallades ”Lejonet från Soweto”.

Gruppens stora internationella genomslag kom efter releasen av Paul Simons skiva Graceland, då en hel värld fick upp ögonen för Sydafrikansk inhemsk musik. The Mahotella Queens och Mahlathini blev kända som Sydafrikas första mbaqanga-supergrupp.

De tre ”queens” som varit med från start är Hilda Tloubatla, Nobesuthu Mbadu och Mildred Mangxola. De har kämpat i med- och motgång för att bibehålla gruppens musikaliska arv men 2013 tvingades Mildred att sluta på grund av sitt hälsotillstånd. Som ersättare finner vi Amanda Nkosi, som tillsammans med Hilda och Nobesuthu har en ny glöd att skapa musik och framträda.

Gruppen är vida känd för sin unika stämsång, sin gitarrbaserade mbaqanga-musik och sina kvicka danssteg. De tre ambassadörer gör sitt yttersta för att hålla liv i traditionell Sydafrikansk musik genom att ständigt göra den relevant för en modern publik.

Hilda Tloubatla – s.
Nobesuthu Mbadu – s.
Nokuthulo Amanda Nkosi – s.
Jacky Mokoatla – keyb.
Bethuel Mbonani – tr.
Sandile Mkize – g.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 5 november 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad