Menu

Bill Laurance

Göteborg

Nefertiti
fredag, 17 mars 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Bill Laurance
Nefertiti - Göteborg
Fredag 17 mars 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Från Snarky Puppy till solostjärna!

Bill Laurance är en brittisk pianist, kompositör, multiinstrumentalist och producent som tar världen med storm. Dubbat till ”jazzmaestro” av The Guardian, hyllad med flertalet priser för sina musikaliska projekt och med fyra självbetitlade album i bagaget- Bill Laurance är en talang som nått oanade höjder och fortsätter att klättra.

Sedan 14-års ålder har han spelat med storheter så som Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild, the Metropole Orchestra och, det som Laurence fått sitt internationella erkännande från, en av medlemmarna i musikfenomenet Snarky Puppy.

Bills senaste album ”Aftersun” är en hyllning till rymden och livet i kosmos. Musiken rör sig mellan toner av världsmusik med en krydda av dance music och afrikanska rytmer, allt signerat Laurance karakteristiska genrelösa sound och bredd.

Bill Laurance - pi./keys
Chris Hyson - b./keys
Joshua Blackman - tr.
Felix Higginbottom - perc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 17 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad