Menu

Jakob Bro Trio with Thomas Morgan & Joey Baron

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 20 april 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Jakob Bro Trio with Thomas Morgan & Joey Baron
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 20 april 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Jakob Bro- dansk gitarrist, kompositör och bandledare till denna triokonstellation med de amerikanska musikerna, trumslagaren Joey Baron och basisten Thomas Morgan. 2016 släppte de sin första platta ”Streams”. Samspelet mellan Bro och Thomas Morgan är något utöver det vanliga och Jakob har själv nämnt Thomas som ”sin musikaliska själsfrände”. Som sista pusselbit läggs Joey Baron och med dessa tre super musiker skapas musik med melodi, ljudbilder, interaktion och pauser i fokus.

Jakob Bro blev ett viktig namn i den europeiska jazzvärlden i samband med skivtrilogin ‘Balladeering-Time-December Song’ (2009-2013), som bland annat gästades av Lee Konitz, Bill Frisell och Paul Motian. Sedan dess har Bro spelat med Paul Motian och Tomasz Stanko, turnerat med egna konstellationer och befäst sin position som en av våra mest spännande moderna jazzmusiker.

Jakob Bro – g.
Thomas Morgan – b.
Joey Baron – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 20 april 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad