Menu

Ida Bang & The Blue Tears

Göteborg

Nefertiti
lördag, 25 mars 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Ida Bang & The Blue Tears
Nefertiti - Göteborg
Lördag 25 mars 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Fyra talangfulla, unga musiker med kärlek för bluesen

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band från Stockholm som lyfts fram som det nya bluesstjärnskottet i Norden. Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och fräscht bluesband med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, och har därefter synts mycket oftare på scener utanför Sverige.

25-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues – ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm, och hon kan ibland även ses som körsångare till danska Thorbjørn Risager & The Black Tornado tillsammans med sin vapendragare bluesartisten Lisa Lystam.

Ida Bang – s.
John Bernström – g.
Leo Henriksson – g.
Patrik Henriksson – b.
Leo Sund – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 25 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad