Menu

Goran Kajfes Subtropic Arkestra

Göteborg

Nefertiti
lördag, 29 april 2017 kl:19:00

Nefertiti & GMLSTN JAZZ presenterar:
Goran Kajfes Subtropic Arkestra
Nefertiti - Göteborg
Lördag 29 april 2017 kl 19.00
På scen c:a 19.30
Ålder 18 år

Det här är gruppen vars flitiga spelande skapat sig ett alldeles unikt sound som ständigt fortsätter att överraska och blända oss. Den senaste plattan The Reason Why vol. 2 från 2014 hamnade på UNCUT UKs lista över bästa plattor 2015 (halvår). Liksom den föregående skivan har vol. 2 rytmiska och tonala influenser från Turkiet och Balkan, som en subtil påminnelse om Gorans rötter från fd Jugoslavien.

Goran Kajfes Subtropic Arkestra kommer under senare delen av våren, eller tidig höst, att släppa ”The Reason Why Vol. 3”, den sista i trilogin! Men dom har lovat att smygpremiärspela några spår från kommande skiva redan på Nefertiti!

Goran Kajfes – tp.
Jonas Kullhammar – sx, fl.
Per ”Ruskträsk” Johansson – sx, fl.
Jesper Nordenström - orgel.
Robert Östlund – g.
Peter Forss – b.
Johan Holmegard – tr.

GMLSTN JAZZ är en internationell och modern jazzfestival, med en ambition och vision om att sätta Göteborg på den internationella jazzkartan och erbjuda en unik kulturell upplevelse med musik och skön atmosfär. I år fortsätter vi vårt stora samarbete med lokala arrangörer inom jazz och improvisation i Göteborg, och tillsammans skapar vi ett festivalprogram som sträcker sig över 10 dagar. För mer info: www.gmlstnjazz.com

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 29 april 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad