Menu

Crème De La Cream

Göteborg

Nefertiti
lördag, 22 april 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Crème De La Cream
Nefertiti - Göteborg
Lördag 22 april 2017 kl 19.00
På scen c:a 19.30
Ålder 18 år

Idén till denna grupp kom när Max Schultz kollade in Clas Yngströms Hendrix-tolkningar i gruppen SKY HIGH. I en paus sa han till Clas: ” Fan, man kanske skulle dra ihop en Creamgrupp…”

Den engelska ”supergruppen” CREAM med bl.a. Eric Clapton på gitarr/sång är en milstolpe i bluesens spridning och popularisering (framförallt) hos den vita medelklassen i västvärlden. Gruppens popularitet har också inneburit att förståelsen för den ursprungliga afroamerikanska bluesen har vuxit med lavinfart – inte minst i - dess ursprungsland – USA, och på så sätt bidragit till att denna musikform fått en kulturstatus som når över klass- och rasgränser.

Crème De La Cream vill hylla denna fantastiska grupp, som bara existerade i drygt 2 år – från sommaren -66 till hösten -68, men som på denna korta tid så radikalt lyckades påverka musikens utveckling.

Clas Yngström – g.
Max Schultz – g.
James Bradley Jr – tr.
Petter Gunnarsson – b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 22 april 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad