Menu

Ommatidium

Göteborg

Nefertiti
lördag, 8 april 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Ommatidium
Nefertiti - Göteborg
Lördag 8 april 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Musik från Elsa Nilssons nya skiva

Ommatidium är det engelska namnet på ett enastående kluster av synceller i en insekts öga. Som grupp har bandet en kollektiv vision som blandar medlemmar och stilar från hela världen. Alla är kompositörer för bandet och resultatet blir en mix av personliga röster som frammanar ett spännande samspel som utforskar varandras ideér, inspirationer och stilar.

Elsa Nilssons Salt Wind:
Den här kvällen är också Europeisk CD-releasefest åt Elsa Nilssons nya skiva Salt Wind. Salt Wind är en djupt personlig skiva som drar influenser från varje del av Nilssons färglada liv. Nilsson är född och
uppvuxen i Göteborg med en GBG-rotad pappa och en kalifornisk hippiemamma och har som resultat fötterna planterade i två väldigt olika kulturer. Detta har lett henne till att leta efter likheter var helst hon kan hitta dom. Nilsson tycker att det vackraste med musik är hur det kan bygga broar mellan kulturer och visa det som vi har gemensamt som människor istället för att fokusera på det som är olika. Med Salt Wind väver hon ihop folkmusik från runtom i världen genom jazzfärgade glasögon för att hitta en djupare kommunikation mellan kulturer.

Elsa Nilsson - flöjter
Morten Kramer Haugshøj - git.
Marcos Varela - b.
Kristoffer Matias Lysgaard Madsen - tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 8 april 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad