kl: 19:00

Magnus Öström Band

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti presenterar:
Magnus Öström Band
Nefertiti - Göteborg
Lördag 6 maj 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Berusande blandning av jazz och filmiska ljudlandskap

Före detta e.s.t.-trumslagaren Magnus Öström är numera i sig en storhet på den europeiska jazzscenen. Hans band är ett av scenens mest utmärkande - en berusande blandning av jazz, post-rock, elektronika och svepande filmiska ljudlandskap. Efter tre hyllade album med egna kvartetten är det lätt att inse hur central Öström var för e.s.t.-soundet. Debutalbumet Thread Of Life blev Grammisnominerad och gav Öström den prestigefulla tyska ECHO Jazz Award i kategorin Best International Drummer. Med albumet Searching For Jupiter vann han Manifest-priset 2013.

Efter ett år på vägarna med senaste albumet Parachute och strålande mottagande både i press och av publik runt om i Europa återvänder Magnus Öström Band till Nefertiti mer samspelta än någonsin! Det blir musik från alla tre skivorna som bandet gett ut och i bästa fall något nyskrivet. Den som kommer får se och höra!

Magnus Öström – tr.
Andreas Hourdakis – g.
Thobias Gabrielsson – b.
Adam Forkelid -keys

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-05-06 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Magnus Öström

Magnus Öström, Liberetto på Spotify

Liberetto

Liberetto

Magnus Öström, Afilia Mi på Spotify

Thread of Life

Afilia Mi

Magnus Öström, Party On the Planet på Spotify

Liberetto

Party On the Planet