Menu

Scott Henderson Trio

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 8 juni 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Scott Henderson Trio
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 8 juni 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

En sann legend och gitarrvirtuos

Scott Henderson har utsetts till världens främste jazzgitarrist av både Guitar World och Guitar Player. Han har gett ut flertalet artiklar och böcker om gitarrspelets konst men även instruktionsvideos där han delar med sig av sitt mästerliga spel.

Han växte upp i Florida med husgudar som Jimi Hendrix, Jeff Beck och, hans absoluta favoritgitarrist, Albert King. Även då Henderson mest är känd för att hålla sig inom genrerna blues och rock, är det via hans influenser från jazz som han hittade sitt eget sound och uttryck.

På hans imponerande CV kan en finna turnéer och inspelningar med otroliga musikaliska storheter, så som Joe Zawinul och Chick Corea. Men det som gav honom hans stora genombrott var när han skapade bandet Tribal Tech 1984 tillsammans med basisten Gary Willis. Bandet har sedan dess gett ut tio stycken kritikerrosade album, varav den sista så sent som 2012.

Denna kväll står han på Nefertitis scen med sin trio. En episk afton utlovas!

Scott Henderson – g.
Archibald Ligonniere – tr.
Romain Labaye – b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 8 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad