Menu

Raul Midón

Göteborg

Nefertiti
lördag, 26 augusti 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Raul Midón
Nefertiti - Göteborg
Lördag 26 augusti 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Mannen med det jättelika soundet till Nefertiti!

Sedan millenieskiftet har låtskrivaren, sångaren och gitarristen Raul Midón omtalats som en av musikvärldens mest säregna och själfulla röster. Sedan 1999 har New Mexico-sonen hunnit släppa åtta album på några av världens största skivbolag. Senaste tillskottet i samlingen är “Bad Ass and Blind” som släpptes på Mack Avenue/Artistry Music den 24 mars i år. Titeln är en klockren beskrivning av dess upphovsman, som varit blind sedan födseln, och som lyckats bryta sig loss från rådande konventioner och kategoriseringar och gör kompromisslös musik på sina egna villkor.

“he plays with such freedom and joy that his hands smile.” - Huffington Post

Resultatet blir en slags supersvängig r&b-poppig jazz, som inte helt fel liknats vid Steely Dan. Midón själv välkomnar nyfikna lyssnare som vill upptäcka nya musikaliska vägar med ett öppet sinne och hjärta.

Raul Midón –s, g.
Billy Williams –tr.
Romeir Mendez –b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 26 augusti 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad