Menu

Thomas Darelid Point of Life

Göteborg

Nefertiti
fredag, 8 september 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Thomas Darelid Point of Life
Nefertiti - Göteborg
Fredag 8 september 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Triojazz av yppersta rang — i kvartettform!

”Point of Life” (Nilento Records) är namnet på skivan som äntligen fullbordade pianisten och kompositören Thomas Darelids albumtrio, där den gemensamma nämnaren, förutom Darelids personliga pianosånger, är det unika samspelet mellan de två trumlegenderna Per Lindvall och Anders Kjellberg.

Tillsammans med Jenny Kristoffersson, som bidrar med sitt gnistrande melodiska basspel, presenterar de här musik som har plats för både lätthet och tyngd, såväl som nyfikenhet och ett stort mått charm. Det blir en unik kväll med starkt fokus på det lyriskt berättande pianot, den intensivt sjungande kontrabasen och inte minst, det lyckligt avspända mötet mellan Kjellbergs och Lindvalls generösa musikantskap — nu för första gången tillsammans i full frihet på Nefertitis scen.

Med en lekfull trygghet som låter stunden visa färdriktning, ger den här kvartettens spelglädje oss möjlighet att ana musikens själva bärande idé.

Thomas Darelid –p.
Jenny Kristoffersson –b.
Anders Kjellberg –tr.
Per Lindvall –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 8 september 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad