Menu

Knut Reiersrud

Göteborg

Nefertiti
fredag, 1 september 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Knut Reiersrud
Nefertiti - Göteborg
Fredag 1 september 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Norska bluesveteranen till Nefertiti!

I trettio år har Knut Reiersrud spelat på sina många gitarrer på otaliga scener och fångat publiken världen runt. I Sverige är han kanske mest känd för sitt samarbete med Eric Bibb och Ale Möller i Blues Detour och som tidigare vapendragare åt Sven Zetterberg i bandet Four Roosters.

Det unika sättet han hanterar stränginstrumenten, både musikaliskt och visuellt, är att betrakta som en totalupplevelse. Kung Harald sa efter en Reiersrud-konsert i Sydafrika att han aldrig hade sett en musiker fysiskt försvinna in i ett instrument så som Reiersrud gör. President Tabu Mbeki erbjöd honom i sin tur ett sydafrikansk pass - för att få ett återbesök.

Med sin enorma erfarenhet - 14 soloalbum, medverkan på över 200 inspelningar och turnéer på alla världens kontinenter - är han närmast en levande legend. Med blues i ryggraden är Reiersrud tillsammans med sitt band alltid inställd på att ge 110 procent i sin musik. Reiersrud har till konserten på Nefertiti med sig en superuppställning unga musiker som spelat med Terje Rypdal, Møster, Elephant 9 och Susanne Sundfør - för att nämna några.

Knut Reiersrud –g.
David Wallumrød –keys.
Bjørn Holm –s, g.
Nikolai Eilertsen –b.
Andreas Bye –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 1 september 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad