Menu

Mimi Terris

Göteborg

Nefertiti
fredag, 29 september 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Mimi Terris
Nefertiti - Göteborg
Fredag 29 september 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Release för nya skivan!

Det är två år sedan Mimi Terris släppte sitt kritikerrosade album ”Flytta Hemifrån”, där hon bl.a. beskrevs som ”en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor” i Sydsvenskan. Hon har sedan dess mottagit Malmö Stads Kulturstipendium och skrivit, och spelat in sitt tredje album, som vi äntligen får nöjet att åtnjuta denna kväll!

”Den Stora Skalan” är hennes efterlängtade andra album på svenska, som kan beskrivas som en resa i melodins värld. Då hennes sätt att komponera utgår ifrån hennes självklara varma röst och unika tonspråk, står melodin helt i centrum. Hennes sextett, som även hördes på den förra skivan, omsluter sången med ett sällsynt svängigt ramverk. Det är svensk jazz med historiska rötter som vuxit ytterligare från swingjazzen och framåt, in i 60- och 70-talets populärmusikaliska tonspråk, men även en stark kärlek till svensk vistradition genomsyrar musiken. Texterna är personliga och behandlar allmänmänskliga teman som kärlek, ljus, mörker, liv och längtan.

Hon har tidigare liknats vid svenska giganter som Monica Zetterlund och Ulla Billqvist, men Mimis musik är bara hennes och hon går sin egen väg utan att begränsas av konventioner. Här hörs hennes egen röst återigen, lika självklar som alltid.

Mimi Terris –s.
Mårten Lundgren –tp.
Mattias Carlson –sx, fl, kl.
Johan Olsson –p, dragspel.
Måns Persson –g.
Mats Ingvarsson –b.
Kristoffer Rostedt –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 29 september 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad