Menu

Bugge Wesseltoft + Farvel

Göteborg

Nefertiti
fredag, 20 oktober 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Bugge Wesseltoft + Farvel
Nefertiti - Göteborg
Fredag 20 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Skivrelease för Farvels platta Östtomta

Bugge Wesseltoft är en norsk jazzpianist, låtskrivare och producent. Under 1980-talet spelade han i grupperna Et Cetera, Talisman, Oslo Groove Company och popbandet Dance with a stranger. Under åren har han spelat med musiker såsom Jan Garbarek, John Scofield, Billy Cobham, Laurent Garnier och Henrik Schwarz. Bugge Wesseltoft ligger också bakom skivbolaget Jazzland Records- hem för Atomic, Sidsel Endresen, Jon Balke och många fler.

Farvel (tidigare Isabel Sörling Farvel) har av många beskrivits som en av de viktigaste rösterna på den skandinaviska jazzscenen. Med deras ovillkorliga sätt att kombinera improvisation med komponerad musik och texter - och genom detta utforskande expanderat former på sätt som sällan hörts förut, sticker de ut som ambassadörer av den nya jazzgenerationen.

Farvel började under 2010 genom att vinna Young Nordic Jazz Comets. Hösten 2016 blev de nominerade till ”Årets Grupp” för priset ”Jazzkatten” av Sverige Radio, och bandets vokalist utnämndes av den engelska tidningen ”The Guardian” som en av de fem mest inflytelserikaste kvinnliga jazzmusikerna i Europa.

Deras senaste album RÖK släpptes 2015 av Bugge Wesseltoft på Jazzland Records. I samband med den releasen turnerade de i Europa och i de nordiska länderna. Ikväll är det releasefest för deras tredje platta- Östtomta, som även den ligger under Jazzland Records.

Bugge Wesseltoft - solopiano

Farvel
Isabel Sörling – röst, elektr.
Kim Aksnes – tp, synth, elektr.
Otis Sandsjö – sx, kl.
Henrik Magnusson – p, synth.
Alfred Lorinius- b.
Carl-Johan Groth – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 20 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad