Menu

West Coast Big Band med Mads Mathias

Göteborg

Nefertiti
lördag, 28 oktober 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
West Coast Big Band med Mads Mathias
Nefertiti - Göteborg
Lördag 28 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

West Coast Big Band bjuder in till Crooner-afton med Mads Mathias- den danska kompositören, sångaren och saxofonisten. En musiker som verkligen utvecklar och vidareför crooner-traditionen med egna kompositioner.

Mads är i dag en av Danmarks mest omtalade kompositörer, sångare och musiker. Han är inspirerad av de stora jazzsångarna som exempelvis Nat King Cole, Frank Sinatra, och Harry Connic Jr . Med Mads första platta ,”Free Falling” (2012), vann han “New Danish Jazz artist of the Year”. I tonåren räknades Mads som en av de mest lovande unga saxofonisterna i Danmark. Vid en olycka när han var 17 år skadade han tre fingrar. Han blev rädd att han måste sluta med musiken, och började därför sjunga, men efter rehabilitering av sin hand och med en specialbyggd saxofon fullföljde Mads Musikkonservatoriet i 2007. Han turnerar i dag som sångare och musiker och med egna band över hela Europa, och är en eftertraktad studiomusiker.

West Coast Big Band består av musiker från Göteborg, som under senare år framfört nutida skandinavisk storbandsmusik, bland annat med kompositioner av bandets medlemmar. Numer en stadig aktör på Göteborgs och Sveriges jazzscen.

Mads Mathias – s, sx.
Axel Mårdsjö, Magnus Sjölander, Love Nilsson, Andreas Hall, Bård Frostad - sx
Sebastian Pettersson, Marianne Frostad, Andreas Adolfsson, Lars Dahlman - tb.
Johnny Olsson, Jonathan Gustavsson, Mats Eklund, Mats Ander - tp
Olof Wult – g.
David Bäck – p.
Adam Ross – tr.
Martin Olsson – b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 28 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad