Menu

Fairport Convention

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 11 oktober 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Fairport Convention
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 11 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Fairport Convention firar 50 år!

Fairport Convention bildades 1967 och blev stilbildande för den brittiska folkrocken, där keltisk och brittisk musiktradition har smälts samman med modern rockmusik. Under de 50 år som bandet nu varit aktiva har de hunnit byta bandmedlemmar ett antal gånger, men deras passion för live-framträdanden har aldrig avtagit. Bandet har rosats av kritiker ett flertal gånger genom åren, bl.a. har de fått BBC Lifetime Achievment Award och albumet “Liege & Lief” från 1969 har röstats fram som “The Most Influential Folk Album of All Time” av lyssnarna hos Radio 2 (en av BBC’s nationella radiostationer).

För att markera 50-årsdagen har bandet nu släppt ett nytt album vid namn 50:50@50, från vilken de ikväll kommer att spela ett urval av låtar, i kombination med gamla favoriter ur sin breda repertoar. Välkommen till en musikalisk festkväll på Nefertiti!

Simon Nicol –g, s.
Dave Pegg –b.
Chris Leslie –fiol, mandolin, s.
Ric Sanders –fiol.
Gerry Conway –tr, perc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 11 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad