Menu

Bunkerfestivalen 2017

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 2 november 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Bunkerfestivalen 2017
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 2 november 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

BUNKERNFESTIVALEN
Välkommen till en minifestival i arrangemang av en av landets mest aktiva kulturföreningar. Kulturföreningen Bunkern är en central knutpunkt för Göteborgs kulturtutövare, på Bunkern huserar ca 130 av regionens mest aktiva musiker som tillsammans genererar föreningen mellan 6000-7000st konserter per år. Denna kväll ska ni få höra fyra band av toppklass som är utvalda från de otaliga band som finns inom KF Bunkerns väggar. Färdas från modern jazz och konstmusik via artpopig syntexplosion till dansanta rytmer från Moqambique, allt under en exklusiv helkväll i Nefertitis magiska källarlokaler!

AGLAIA
Aglaias musik tar med både allvar och humor avstamp i mötet mellan den lilla människan och de livsbetingelser hon ställs inför under sin tillvaro på Jorden. Det starkaste skrik, en suck, en viskning; inget tillmäts större värde än det andra när Aglaia spelar sin färgstarka och nyansrika jazz med influenser från vitt skilda håll.

Anna Lundqvist - s.
Henrik Gad - sx. (vik.)
Per Ödberg - git.
Simon Westman - pi.
Johan Örtlund - b.
Andreas Erehed - tr.

STENSÖTA
Att få ett stycke trä att vibrera och skapa ljud som går att tämja är något oerhört vackert. Med sin musik vill Stensöta dela med sig av detta och uppnå den magiska känslan när alla i rummet är helt inne i lyssnandet och musiken. Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med kvinnliga tonsättare.

På Bunkerfesten blir det musik av Corinne von Dardel och Staffan Storm samt improvisation.

Karin Wiberg - violin
Ellen Sjö Sander - marimba

I GROW PAPER WINGS
-utforskar det explosiva och enorma i musik, med en ljudbild som tar en till andra dimensioner och universum i en enda magisk artpop-ifierad syntröra. I Grow Paper Wings musik har bland annat beskrivits som ?Soaring, riotous pop music, the sheer intelligence and emotional commitment become something to marvel at? (CLASH Music). 2016 släpptes debut-EP:n One.

Jenny Gustafsson - s., synt
Jonathan Albrektsson - syntar
Viktor Reuter - b.
William Soovik - tr.

CELSO PACO & DYNAMO DE LUXE
Musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter från hemlandet Moqambique. Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier. Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut. Med stor respekt för traditionerna i den afrikanska musiken och ett nyfiket öga in i framtiden blir detta musik som sprider glädje och får publiken att dansa som om det inte fanns någon morgondag. Alltid!

Bandet har släppt plattan Dugongo 2011 och har just nu mitt i inspelningen av nästa platta med release mars 2018. Framträdanden på t.ex Nefertiti, Kulturhuset Stockhlm, Hotell Koster, Urkult, Kristianstads Jazzfestival, Umefolk, Ålands Sjödagar och många andra platser i Norden har gjort bandet till en grym liveakt som hanterar små och stora scener på bästa sätt! Alla vill dansa!

Celso Paco - s, slagverk mm
Hans Edberg - git, munspel
Håkan Hellqvist - git.
Ola Hedman - elb.
Johan Björklund - tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 2 november 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad