Menu

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Göteborg

Nefertiti
fredag, 26 januari 2018 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Nefertiti - Göteborg
Fredag 26 januari 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Bluesrocksoul i världsklass!

Thorbjørns karaktäristiska röst har beskrivits såhär av den engelska musiktidningen Blues & Soul:

This guy is a singers singer, but maybe born too late, because if he had been doing this job in the 50s and 60s and lived in the USA, surely he would be a legend by now.

Thorbjørn sätter sin prägel på musiken och Tornadon kompletterar honom perfekt. Alla som har sett och hört dem live, till exempel de två gånger de har spelat på ett utsålt Nefertiti, vet hur tajta och proffsiga de är, och hur de kombinerar svänget med en stor dos spelgläde och humor. Detta är ett tätt sammansvetsat band som har levt tillsammans på landsvägarna och på Autobahn de senaste tolv åren. De brukar landa hemma i Köpenhamn precis tillräckligt länge för att skriva ihop material till nästa platta - de har hittills släppt 11 album med nästan enbart originalmusik. Nu är de nominerade till en European Blues Award som bästa bluesband, och de har tidigare vunnit två danska Grammisar och även det prestigefyllda Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Såhär beskrevs musiken på senaste plattan ”Change My Game”:

Mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt. Och som så ofta i sin musik skruvar de upp intensiteten tills hela bandet med sin tighta blåssektion deltar i finalen. Men liksom tidigare lyckas de med konststycket att hålla ihop musiken till en helhet trots den genremässiga variationen. Receptet för detta hittar man både i arrangemanget och i ljudbilden. Som kritikerna brukar kalla det: ”The Risager Sound!”

Thorbjørn Risager - leadvoc, git.
Emil Balsgaard - keys
Peter Skjerning - git, voc
Kasper Wagner eller Hans Nybo - tenorsax
Peter Kehl - trumpet, perc, voc,
Søren Bøjgaard - b.
Martin Seidelin - tr, perc, voc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.



Thorbjørn Risager & The Black Tornado
2024-10-26 20:00:00
Helsingborg, The Tivoli

Datum / Tid

fredag, 26 januari 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad