Menu

Andra Generationen 30

Göteborg

Nefertiti
lördag, 3 februari 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Andra Generationen 30
Nefertiti - Göteborg
Lördag 3 februari 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Andra Generationen firar 30 år!

2018 firar balkanbandet Andra Generation från Göteborg smått otroliga 30 år! Det var 1988 som Vlatko Ancevski, Teddy Paunkoski och Stevan Tomulevski samlade ihop sig med några musiker till i ett unket rum i de nedlagta varvslokalerna på Hisingen i Göteborg och började spela tillsammans. Många medlemmar har kommit och gått, men de tre herrarna har hållit fast vid och utvecklat sitt uttryck. Idag, på gränsen till 2018 bildar Vlatko, Teddy och Stevan bandet tillsammans med Vlatko Gicarevski, Mats Nilsson och Alban Brakaqi, och sättningen trummor, bas, gitarr, dragspel/synth, två saxofoner och mycket och glad sång skapar det kompomisslösa sväng gruppen är så känd för.

Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har svänget tagit bandet till Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsamman med Dogge Doggelito. Men gruppen har också producerat fyra skivor, ett antal videos och ett eget vin som finns att finna i både röd, vit och rosévariant på systembolagets beställningssortiment. För den som inte önskar Slivovica till sin Kebabpizza…

Men det allra viktigaste Andra Generation presterat de senaste trettio åren är ett antal oförglömliga ögonblick för många människor! Det har varit på bröllop och studentfester, stadsfestivaler och världsmusikklubbar, konserthus och casinon, utomlands och inomlands. Och det är precis på det sättet gruppen vill fira under 2018 – genom att spela sin musik för dem som är själva förutsättningen för att bandet kunnat hålla på så länge – PUBLIKEN!

Teddy Paunkoski -s, g.
Stevan Tomulevski –tr.
Vlatko Ancevski –dragsp, keys.
Mats Nilsson –sx, s.
Alban Bakraqi –sx.
Vlatko Gicarevski –b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 3 februari 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad