Menu

Mark Olson + Easy October

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 21 februari 2018 kl:18:00

Frihamnen Event & Headstomp presenterar:
Mark Olson
Support: Easy October
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 21 februari 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Mark Olson växte upp i Minnesota i en familj av bönder och lärare. Han började engagera sig i musik vid tolv års ålder och är till största del självlärd. 1985 grundade han tillsammans med Gary Louris, Marc Perlman och Norm Rogers bandet The Jayhawks och framgången var ett faktum. Sedan dess har Mark släppt ett antal album i flera olika konstellationer. Hans senaste soloalbum kom i september 2017 och fick namnet ”Spokeswoman of the Bright Sun”. Albumet skrev han tillsammans med sin norska fru Ingunn Ringvold och nu kommer han till Göteborg för en spelning på Nefertiti tillsammans med Easy October som support.

Support:
Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både helt solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström och Nikke Ström är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Den mer bandbaserade skivan “Sweethearts Before the Fall” nominerades både till Manifest- och Gaffapriset och de två senaste släppen, i en skivserie kallad “Nowhere But Here”, har båda tagits emot fint av publik och kritiker. I vår kommer Easy Octobers femte album, “Tangled up in Black”. Många trådar är knutna till 60- och 70-talets amerikanska folkscen, men de är flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. En av Easy Octobers styrkor är det genomgående starka låtmaterialet, låtar med varm americana-twang och fängslande melodier.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 21 februari 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad