Menu

Ben Besiakov Quartet feat Jesse Davis

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 12 april 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Ben Besiakov Quartet feat Jesse Davis
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 12 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Hård swing, groovy jazz och blues

Jesse Davis är en oöverträffad Cannonball-inspirerad saxofonist från USA. Han har spelat med storheter såsom Cedar Walton, Mulgrew Miller, Brad Meldau, Peter Bernstein och Ron Carter. 1989 blev han utnämnd till Most Outstanding Musician award av Down Beat Magazine. Ikväll är han en del av den danska jazzpianisten Ben Besiakovs storslagna kvartett. Med sitt själfulla och närvarande pianospel hänför Besiakov alltid sin publik. På trummor hör vi Alvin Queen, en av de största, nulevande jazzlegenderna. På sin imponerande lista av musiker som han har spelat med kan en hitta Horace Silver, Kenny Drew och Nina Simone. Han var dessutom medlem i den sista av Oscar Petersons trio-konstellationer. Basisten Ida Hvid bländar oss med sin lysande musikalitet, ett nytt stjärnskott på jazzhimlen.

Kvartetten bjuder på hård swing, groovy jazz och blues, baserat på standards från den amerikanska sångboken samt ett par originalkompositioner.

Jesse Davis – sx.
Ben Besiakov – p.
Ida Hvid – b.
Alvin Queen – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 12 april 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad