Menu

Ellen Andrea Wang

Göteborg

Nefertiti
fredag, 27 april 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Ellen Andrea Wang
Nefertiti - Göteborg
Fredag 27 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Det har gått 3 år sedan Ellen Andrea Wang gav ut sitt kritikerrosade debutalbum ”Diving”. Kort därefter blev hon headhuntad av trumlegenden Manu Katché och föjde med honom på världsturné. Hon har också spelat med stora artister som Sting och Marilyn Mazurs Shamania, utöver sina egna band, Pixel och Ellen Andrea Wang Trio. 2016 utnämnde den brittiska tidningen The Guardian henne till en av dagens mest intressanta jazzmusiker.

Nu kommer Ellen Andrea Wang till Nefertiti med nya skivan ”Blank Out”. Här visar hon en musikalisk vidareutveckling av hennes säregna sound som är både vitalt, fångande och melodiskt. ”Själva utformningen av Blank Out har varit ett viktigt och spännande projekt för mig” säger Ellen Andrea Wang. ”Texterna kom till i samarbete med textförfattaren Martin Hagfors och musiken blev inspelad i en studio under bara några få dagar, med Andreas Ulvo på tangenter och Erland Dahlen på trummor. Jag tänker att Blank Out handlar om att vi ibland har lust att sudda ut, ta bort (blank out) det som är svårt, men det enklaste är inte alltid det bästa. Ibland måste man stanna kvar i situationen och ta sitt ansvar”

”Hon har ett stort självförtroende och en stark personlighet och hon räds inte att blanda in musik- element från popen i sin jazzmusik. Wang spelar en harmonisk, lekfull och melodisk jazz med både elektroniska och akustiska inslag som vävs in till ett välklingande sound. Hon balanserar galant det lyriska med det mer ruffiga och skapar ett urbant sound, trots att hon här arbetar i det traditionella trio-formatet. Hennes kontrabasspel är ofta funkigt synkop-mättat, för att i andra passager bli mer melodiskt”.
Patrik Sandberg, Orkesterjournalen

Ellen Andrea Wang - s, b.
Erlend Slettevoll – keyb.
Erland Dahlen – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 27 april 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad