Menu

Michael Landau Liquid Quartet

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 7 mars 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Michael Landau Liquid Quartet
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 7 mars 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Instrumentala fusionballader och bluesbaserad soulrock

Kompositör, låtskrivare och instrumentalist. Med hundratals inspelningar i bagaget med artister och grupper såsom Pink Floyd, Miles Davis, B.B. King, Ray Charles, Joni Mitchell, James Taylor, Michael Jackson och Rod Stewart sällar sig Michael Landau som en av de mest anlitade studiomusikerna genom tiderna.

Michael växte upp med musik av The Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin och Cream. I sin tidiga tonår snöade han in på jazzfusion av Weather Report, Pat Martino och Jaco Pastorius. Av dessa influenser tog hans egen musikalitet och uttryck form.

Hans senaste projekt, Michael Landau Liquid Quartet, är en blandning av stilar som spänner mellan smäktande instrumentala ballader till vokalbaserad blues som flörtar med soul och rock. Att lyssna på någon av Landaus inspelningar ger absolut en bild av hans storhet, men det är först när en ser honom live som en kan förstå hur mästerligt han utför konsten att spela gitarr. Det är en spirituell resa, häpnadsväckande musik för själen.

”Jag lever för de där tillfällena på scen då ljuden och känslorna blir en kraft som är större än summan av de medverkande musikerna. Det kan vara svårt att prata om musik eftersom det är så känslosamt, men jag vet en sak: jag är definitivt beroende av musik – och helt vilsen utan den.”
- Michael Landau

Michael Landau –g.
Favid Frazee –s, g.
Andy Hess –b.
Ian Thomas –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 7 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

360kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad