Menu

Lina Nyberg Band

Göteborg

Nefertiti
fredag, 16 mars 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Lina Nyberg Band
Nefertiti - Göteborg
Fredag 16 mars 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Lina Nyberg är en av landets främsta jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn med gräddan av jazzmusiker i Sverige. Hon har med olika konstellationer turnerat världen över.

Hon har mottagit Grammis, Lars Gulllin stipendiet, Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris Sveriges Radios pris Jazzkatten m.m. och förärades 2016 med ett eget TV program Nattjazz med Lina Nyberg.

I oktober 2017 kom den hyllade och grammisnominerade magnifika finalen Terrestrial i Lina Nybergs trilogi om världen. Där framför Norrlandsoperans orkester hennes nyskrivna orkestreringar tillsammans med Linas band. Del ett i trilogin - The Sirenades (2014) innehöll bl.a. beställningsverk för Norrbotten Big Band och hyllades stort av publik och media. Del två - Aerials (2016) inkluderade nyskriven musik av för stråkkvartetten Vindla och jazzklassiker i ny kostym. På albumet Aerials (Hoob records 2016) försåg de standardlåtar som Bye bye Blackbird, Fly me to the moon och Skylark med nya fascinerande kostymer. Albumet nominerades till både Grammis och Manifestpriset som årets jazzalbum.

LNB är ett All Star Band som spelat ihop sedan 2008 och under dessa år har de skapat ett telepatiskt och lekfullt samspel där alla röster kommer till tals. Under 2017 turnerade dom förutom i Skandinavien även i Portugal, Tyskland, Argentina och Brasilien.

Lina Nyberg - s.
David Stackenäs - git.
Cecilia Persson - pi.
Josef Kallerdahl - b.
Peter Dalemo - tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 16 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad