Menu

Thymeshift + Amsler

Göteborg

Nefertiti
fredag, 23 mars 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Thymeshift + Amsler
Nefertiti - Göteborg
Fredag 23 mars 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Nytt spännande samarbete!

Thymeshift är ett tänkande, dynamiskt och innovativt band som rör sig i diverse gränsländer mellan rock/jazz/elektroniskt/akustiskt/improviserat. Sedan starten 2010 har de svenska musikerna Johan Björklund, Thomas Gunillasson och Thomas Backman mejslat fram ett alldeles eget uttyck. På egen hand men även tillsammans med isländske gitarristen Hilmar Jensson har gruppen format en kraftfull, lyhörd enhet som kan ta vägen var som helst. Samarbetet med Jensson har bl.a resulterat i skivan ”Beyond Horizons” på Boogiepost Recordings.

Nu skapar trion ett nytt samarbete med den danska musikern Katrine Amsler som med keyboards, elektronik och egenbyggda instrument tar musiken i nya spännande riktningar. Komponerad, improviserad och ibland programmerad musik som ingen hört like till!

Gruppens musiker har bakgrunder i en mängd grupper från Sverige/Danmark så som Klabbes Bank, Television Pickup, Dynamic Flavours, Lindha Kallerdahl Gold, Shitney bland andra.

Katrine Amsler - keyboards, laptop mm.
Johan Björklund - tr.
Thomas Backman - sx., kl.
Thomas Gunillasson - git, laptop

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 23 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad