Menu

Omar Hakim & Rachel Z

Göteborg

Nefertiti
fredag, 13 april 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Omar Hakim & Rachel Z - Oz Experience feat Linley Marthe & Louis Winsberg
Nefertiti - Göteborg
Fredag 13 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Legendariska trummisen Omar Hakim är en oerhört inflytelserik musiker som har satt sin prägel på otaliga jazz- och rockalbum de senaste 40 åren. Hans distinkta stil och tekniska briljans har skapat stor efterfrågan hos musiker, både på scen och i studion, och han har spelat tillsammans med Weather Report, Sting, Miles Davis och David Bowie.

2010 träffade han den utomordentligt skickliga pianisten Rachel Z. Hon har genom åren spelat tillsammans med musiker såsom Wayne Shorter, Steps Ahead och Peter Gabriel. Tillsammans startade de gruppen ”The trio of Oz” där gamla jazzstandards och rockklassiker fick nya, grooviga arrangemang.

Nu tar Omar Hakim och Rachel Z projektet vidare till nästa nivå!
I Oz Experience har de med sig de fantastiska musikerna Linley Marthe på bas och Louis Winsberg på gitarr. Linley Marthe såg vi senast på Nefertitis scen i Zenya Strigalevs Never Group. Louis Winsberg har spelat med storheter såsom Joe Zawinul, Dee Dee Bridgewater och Randy Brecker.

Kvällen bjuder på elektronisk jazz-funk-rock från sin absolut allra bästa sida!

Omar Hakim – tr.
Rachel Z – keys.
Linley Marthe – b.
Louis Winsberg – g.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 13 april 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad