Menu

Berger-Knutsson-Spering-Schultz

Göteborg

Nefertiti
fredag, 9 mars 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Berger-Knutsson-Spering-Schultz
Nefertiti - Göteborg
Fredag 9 mars 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Efter 19 år hittade Berger Knutsson Spering en fjärde medlem: Max Schultz!

Trumslagaren Bengt Berger, saxofonisten Jonas Knutsson och basisten Christian Spering bildade trion Berger Knutsson Spering 1996. Tillsammans släppte dom sex plattor, spelade överallt, valdes till årets jazzgrupp, samarbetade med författare och den klassiska musikvärlden samt gästades av många av Sveriges främsta musikanter. En av dessa musiker kom att bli deras speciella favorit. Den, av både musiker och lyssnare, så älskade; Max Schultz.

När trion, efter flera live-album, ville göra en riktig gammeldags studioinspelning vände dom sig till den bäste, Janne Hansson på Atlantic Studios. Med som gäst på skivan ville dom ha Max, så det föll sig naturligt att de bad honom bli medlem i gruppen permanent. Från den dagen heter de alltså: Berger Knutsson Spering Schultz.

Under två dagar i maj 2015 spelade dom in och med den underbara atmosfären inom gruppen och i studion resulterade det i tolv nya låtar komponerade av alla gruppens medlemmar, samtliga är förstatagningar! Skivan Blue Blue fick fantastiska recensioner och sedan dess har kvartetten bland annat turnerat i Asien.

Bengt Beche Berger – tr.
Jonas Knutsson – sx.
Christian Spering – b.
Max Schultz – g.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 9 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad