Menu

Linda May Han Oh

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 22 mars 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Linda May Han Oh
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 22 mars 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Linda May Han Oh föddes i Malaysia som yngst av tre systrar. Familjen emigrerade sedan till Perth, Australien, där Linda växte upp. Hon började studera piano, gick sedan över till fagott, men det var när Linda hittade elbasen som hon visste att hon ville bli jazzmusiker. Vid studierna på ”Western Australia Academy of Performing Arts” började hon spela kontrabas och 4 år senare flyttade Linda till New York för att studera vid ”Manhattan School of Music”.

Sedan dess har karriären fullkomligt exploderat. Hon har jobbat med musiker såsom Joe Lovano, Steve Wilson, Vijay Iyer, Dave Douglas, Kenny Barron, Geri Allen, Fabian Almazan, Terri Lyne Carrington och coolast; hon är basisten i Pat Methenys nuvarande kvartett.

Pat Metheny själv har sagt till magasinet Jazz Times, om Linda:
”Hon har allt som jag söker i en annan musiker; suverän timing, ett stort men ändå dynamiskt sound, en fantastisk känsla för harmonik och en äkta kontakt till sitt instrument.”

Som kompositör är Linda otroligt produktiv med 4 kritikerrosade album i bagaget. Den senaste ”Walk Against Wind” släpptes förra året och albumet innehåller inte ett spår av plast och inte heller någon CD, för den delen. Allt är biologiskt nedbrytbart och inuti finns personliga koder för digital nedladdning. Albumet har sedan dess blivit hyllat med bland annat 4,5 i betyg i All About Jazz.

Linda May Han Oh – ak & el.b.
Greg Ward – sx.
Matthew Stevens – g.
Artur Hnatek – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 22 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad