Menu

Bill Evans Petite Blonde II

Göteborg

Nefertiti
söndag, 6 maj 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Bill Evans Petite Blonde II featuring Dennis Chambers, Ulf Wakenius & Gary Grainger
Nefertiti - Göteborg
Söndag 6 maj 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

1992 reste Bill Evans med sitt projekt Petite Blonde till Europa. Det var första gången han genomförde en turné som bandledare på andra sidan Atlanten och den liveskiva som spelades in under turnén har nästintill kommit att få en kultstämpel hos fusionälskare.

Bill Evans är saxofonist och producent som gjorde sin debut på den internationella jazzscenen i Miles Davis band, bara 21 år gammal. Detta ledde sedan vidare till samarbeten med musiker så som Herbie Hancock, Mick Jagger, Willie Nelson och John McLaughlin. Totalt har Bill Evans producerat 24 soloalbum under sin långa karriär, flera av dem Grammy nominerade, och genom sina häpnadsväckande och äventyrliga musikaliska kollaborationer fortsätter Bill Evans att vinna fans över hela världen.

Ikväll kommer Bill Evans tillsammans med tre supermusiker; Dennis Chambers, Gary Grainger och allas vår egen Ulf Wakenius!

Bill Evans – sx, s.
Ulf Wakenius – g.
Dennis Chambers – tr.
Gary Grainger – b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

söndag, 6 maj 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad