Menu

Sallyswag

Göteborg

Nefertiti
lördag, 14 april 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Sallyswag
Nefertiti - Göteborg
Lördag 14 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

En skön musikalisk käftsmäll!

Sallyswag är ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, R&B/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro beats och svensk folkmusik. Nu kommer det tillbaka till Nefertiti!

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014.

Sedan startskottet på Umefolk har Sallyswag spelat ett 60-tal bejublade konserter över hela landet. Allt ifrån små intima scener, till stor amfiteater på Parkteatern i Stockholm dit 2500 personer kommit för att höra det omtalade världsmusikbandet. I konsertbagaget har Sallyswag även Urkult där de förtrollade hela publiken i Näsåkers upptrampade skogar sommaren 2014. Tidig vinter 2014 fick bandet chansen att golva Femtastics trogna danspublik på Debaser i Stockholm med sina texter som ”Systraskapet ska blomstra” och “Enade ändå inte samma färg, som en stam krigar vi för varann”.

I mars 2015 vann Sallyswag titeln som årets nykomling på Folk och Världsmusikgalan med motiveringen:

”Normer och regler är inget för Årets nykomling. En stark och oväntad kryddblandning sätter inte bara smaklökarna på prov när de exploderar. Musik med rötter i grytan, musik som rör om – här kommer en riktigt cool käftsmäll.”

Oktober 2016 släpptes den självbetitlade debut-skivan med efterföljande klubbturné på 10 orter.

Sanna Eriksson – s.
Aurelia Dey – s.
Erika Risinger – vl.
Ebba Wigren – tr.
Tove Brandt – b.
Nadia Hamouchi – tp.
Anna Malmström – kl, bkl.
Paulina Moberg – tb.
Sanna Sikborn Erixon – g.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 14 april 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad