Menu

Noelia Moncada & Daniel Turano - Grand Tango

Göteborg

Nefertiti
lördag, 21 april 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Noelia Moncada & Daniel Turano - Grand Tango
Nefertiti - Göteborg
Lördag 21 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Musikprofilen från Göteborg Daniel Turano är en av världens ledande pianistsolister inom tangon. Noelia Moncada är en av Buenos Aires främsta tangosångerska. Nu är de tillsammans på en exklusiv miniturné i Sverige.

Tangon har en stark förmåga att beröra. För den handlar om passion och extas, förtärande melankoli och smärta, men också ljus och glädje. Allt detta har också Noelia Moncada en alldeles underbar förmåga att förmedla till sin publik, som är stor och entusiastisk över hela världen.

Noelia Moncada började sin karriär hemma den argentinska staden Rosario, belägen i provinsen Santa Fé, där floden Paraná når det stora Río de la Plata-deltat. Med de fantasieggande omgivningarna och den genuina Argentinska traditionen som inspiration laddar Noelia Moncada sin röst med tangons hela färgskala. Hon har vunnit en rad prestigefulla priser och medverkat vid många uppmärksammade föreställningar i både hemlandet Argentina och internationellt. Hon medverkar också på många uppmärksammade album och har dessutom gett ut två soloalbum, A Tiempo och senast Marioneta. Noelia Moncada är utbildad vid Escuela Provincial de Música de Rosario där hon studerade piano, musikteori och komposition. Hon har turnerat i Japan, USA och i flera latinamerikanska länder. I Sverige framträdde hon för första gången i höstas på en bejublad konsert på Internationella Gitarrfestivalen i Uppsala.

Noelia Moncada – s.
Daniel Turano – p.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 21 april 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad