Menu

Pernilla Andersson

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 12 december 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Pernilla Andersson
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 12 december 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på ett fåtal utvalda scener.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. Ett år senare tar hon med sig hyllade ”Vintersånger från Garbo” på turné och den 9 november släpps även en helt ny vinterinspirerad singel, ”Det fryser på Norrmälarstrand igen”.

– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.

Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Andersson. Under våren turnerade hon med föreställningen “Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten” och sommaren bjöd på en stor turné med gitarristen och vapendragaren Fredrik Rönnkvist. Efter en välbehövlig paus under hösten är hon nu redo att möta publiken igen.

– Jag har inte spelat med band sedan 2011 och ser så mycket fram emot det nu, att göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Med sig har Pernilla Andersson Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.



Pernilla Andersson
2024-04-26 21:00:00
Blandat, GUSTAVSBERG, Kattholmen

Datum / Tid

onsdag, 12 december 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

410kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad