Menu

Miriam Aida: Loving the Alien

Göteborg

Nefertiti
fredag, 14 december 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Miriam Aida: Loving the Alien
Nefertiti - Göteborg
Fredag 14 december 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Miriam Aïda har släppt åtta album i eget namn och har turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan. Med sin stora passion för Brasiliansk musik har hon delat scenen med några av Brasiliens största artister som Hermeto Pascoal, Badi Assad, Paulo Braga och gitarrmästaren Marco Pereira. 2012 tog hon emot priset ”ÅRETS ARTIST” på Folk & VärldsmusikGalan och 2015 fick hon Manifestgalans pris ”ÅRETS RYTM” för sin skiva Afro Samba Orchestra – É de Lei! Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.

”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i Bowies karriär (1969-2016). Till ett par av låtarna har de även hämtat texter från den Brasilianska sångaren/låtskrivaren Seu Jorge som i filmen ”The Life Aquatic with Steve Zissou” sjunger Bowie-låtar på portugisiska. Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt gruppsound.

Miriam Aïda - s.
Mats Andersson - 7-strängad g.
Finn Björnulfson - perc.
Ola Bothzén - perc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 14 december 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad