Menu

Les Filles De Illighadad

Göteborg

Nefertiti
måndag, 3 december 2018 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Les Filles De Illighadad
Nefertiti - Göteborg
Måndag 3 december 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Les Filles De Illighadad kommer som namnet antyder från Illighadad i Niger. Musiken som dominerar är ”tende” – namnet kommer från en trumma gjord av getskinn. Tillsammans med polyfon sång och sparsmakad elgitarr skapar de en musik som påminner om den ökenblues som band som exempelvis Tinariwen gjort populär i hela världen. Det rytmiska elementet är också framträdande i gruppens hypnotiska musik. Bandet består av Fatou Seidi Ghali gitarr, Alamnou Akrouni sång och Marlama Salah Assoulan på tende. De är det första kvinnliga bandet i en tradition, starkt dominerad av män, äntligen får vi chansen att höra den kvinnliga rösten som påverkar omvärlden om situationen i Afrika. Texterna handlar inte sällan om kärlek, om livet i byn och hur öknen formar de som bor i dess närhet. Det är stark nästintill rituell musik som till viss del också påminner om krautrock och minimalistiska kompositioner. Missa inte!

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

måndag, 3 december 2018 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad