Menu

Arild Andersen Trio - In-House Science

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 7 februari 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Arild Andersen Trio - In-House Science
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 7 februari 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Arild Andersen, den legendariske basisten med den varma tonen, en fantastisk musiker som knappast behöver en närmare presentation. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek och Jon Christensen, och även med Karin Krogh.På 70-talet spelade han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell m fl för att sedan under 80-talet starta sitt legendariska band Masqualero. Diskografin är ett stycke levande jazzhistoria, genom åren har Arild släppt hela tjugotvå album under eget namn på ECM varav tre med trion. Men framför allt är han fast förankrad i nutiden, och hans stora spelglädje och kreativitet kombineras med en utsökt teknik.

Såhär skrev Johan Scherwin i Lira om projektet In-house science: han kör lite walking bass på den straighta jazzens finslipade golv eller gjuter ett starkt fundament för de andra två att ta spjärn emot när han inte slungar sig upp i de översta registren och iklär sig solistrollen som en flyhänt cellist.Långa stunder blir de tre till en kropp med tre huvuden. Var och en är tydlig trots tätt växelbruk mellan solist- och komprollen och tillsammans drar eller snarare skjuter de på i samma riktning. Räcker detta som en kort beskrivning av en lysande, komplett platta?”

Arild Andersen (NO) - bas
Tommy Smith (UK) - tenorsax
Paolo Vinaccia (IT) - trummor

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 7 februari 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad