Menu

Nynningen med Matilda Magnusson

Göteborg

Nefertiti
lördag, 5 januari 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Nynningen med Matilda Magnusson
Nefertiti - Göteborg
Lördag 5 januari 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

NYNNINGEN bildades 1971 och var verksamma fram till 1980. Gruppen gav bland annat ut albumet ”FÖR FULL HALS med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter - en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste album. Gruppens medlemmar varierade fram till sista turnén som Nynningen gjorde våren 1980. Då hade de släppt fyra egna skivor och medverkat på många andra, bland annat den legendariska ”Doin the omoraliskschlagerfestival” i samarbete med Sillstryparn, en figur från Nationalteaterns alla pjäser. Just Nationalteatern blev återkommande samarbetspartner under många år med kabarevyer, musikteaterföreställningar och det stora Tältprojektet 1977.

2016 gjorde NYNNINGEN comeback med dunder och brak på ett utsålt Pustervik. På scenen stod gruppen med fyra av originalmedlemmarna från Majakovskijplattan och skivan ”För Full Hals”, som nu framfördes i sin helhet på scen inför en entusiastisk publik. Efter det har gruppen turnerat flitigt över hela landet på festivaler och klubbar. Ca 70 konserter har det blivit. Bland annat har de samarbetat med skådespelaren Sven Wollter, sångerskan Matilda Magnusson och en handfull jazzmusiker som dykt upp i olika konsertsammanhang. Nu levererar NYNNINGEN en kompromisslös politisk rockmusik med inslag av både jazz och berättande ballader, uppblandat med improvisationer och solistiska utspel av gruppens suveräna medlemmar. Dessutom medverkar Matilda Magnusson som nyligen släppte sitt debutalbum med låtar av Björn Afzelius.

Tomas Forsell –g, s.
Bengan Blomgren –g.
Nikke Ström –b.
Pontus Torstensson –tr.
Thomas Jäderlund –sx, s.
Hilda Ekstedt –sx, s.
+ gäst: Matilda Magnusson –s, g.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 5 januari 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad