Menu

Rigmor Gustafsson

Göteborg

Nefertiti
lördag, 23 mars 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Rigmor Gustafsson
Nefertiti - Göteborg
Lördag 23 mars 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Rigmor Gustafsson släpper nytt album och releaseturnén kommer till Göteborg!

Albumet ”Come Home” släpps i slutet på februari 2019 och består av nykomponerat material av Rigmor Gustafsson med texter av Andreas Mattson, tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchells och Tanita Tikarams låtskatt. Rigmor har även komponerat musik och skrivit texter tillsammans med Carolina Cederlöf, Sofia Pettersson, Lina Nyberg, Tomas Bäcklund och Anders Lundin.

Senast Rigmor Gustafsson släppte ny musik var 2014 och alltsedan dess har hon frekvent spelat med Jonas Östholm, piano, Martin Höper, bas och Chris Montgomery, trummor. Detta samarbete har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna.

2018 erhöll Rigmor Sveriges Radios prestigefyllda utmärkelse ”Guldkatten”, ett hederspris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Hon har också blivit vald till årets Värmlänning och fått Thore Ehrling Stipendiet. I januari 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus. Mellan 2015-2017 var hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola. 2017 blev Rigmor invald i Kungliga Musikaliska Akademin. Förutom sina uppträdanden på olika konsertscener har hon gjort ett antal TV framträdanden, bl.a. på Nobelfesten, Kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen, i På Spåret m.m.

”Att Rigmor Gustafsson är en av Sveriges bästa jazzsångerskor visste vi redan. Det som imponerar på nya skivan är låtskrivaren Gustafsson. Tillsammans med Ollie Olson och textförfattaren Tomas Bäcklund har hon komponerat nya låtar med ett sound som vore de hämtade ur The Great American Songbook” - Recension av förra albumet When you make me smile” av Måns Uggla NA

Rigmor Gustafsson – s.
Jonas Östholm – p.
Martin Höper – b.
Chris Montgomery – tr.

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 23 mars 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad