Menu

Malin Wättring 4 + Olimpias Orkan

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 7 mars 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Malin Wättring 4 + Olimpias Orkan
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 7 mars 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Den 8 mars släpper Malin Wättring 4 sitt tredje album Live in Hamburg och nu kommer de till Nefertiti för att fira detta!

Malin Wättring 4
Varje konsert kvartetten gör är en resa. En resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer. Varje konsert är att hoppa. Att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet. Under de 6 år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken. 2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8. 2018 kom uppföljaren Harvest, ett samarbete med Bohuslän Big Band, som hyllades både av kritiker och publik. Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan efter detta samarbete. Nu kommer det tredje albumet, som är det första där endast kvartetten medverkar. Det är en liveskiva, då gruppen verkligen är ett liveband som tolkar det brinnande nuet!

Wättrings band har sitt eget sätt. Det kommer hela tiden in nya saker, låtarna går in i andra faser och fast det hela spretar som en punkmohikanfrisyr hänger man glatt med. Musiken flyter på så organiskt och övergångarna görs så märkligt smidiga. Spelet hålls musikantiskt, tajt och målmedvetet styrt, av öppna sinnelag. Helheten blir harmonisk. Alexander Agrell - Sydsvenskan

Malin Wättring - saxofoner
Naoko Sakata - piano
Donovan von Martens - kontrabas
Anna Lund - trummor

Olimpias Orkan
Föreställ dig musik som låter dig flyga som en lätt vindpust för att i nästa stund ta med dig till en helt annan plats där du plötsligt befinner dig mitt i en storm. Med målande melodier, energisk improvisation och ett starkt samspel skapar Olimpias Orkan en färgsprakande värld av jazz och fri-impro. Septetten låter allt som vill sägas ta plats. Med kärnfulla texter som skildrar samhällets orättvisor, kärleken till systerskapet eller den starka ångesten som kan infinna sig i en människa - ventilerar de på ett ärligt och öppet sätt det som känns. Olimpias Orkan startades i februari 2017 av kompositören och pianisten Olimpia Dynarek Olsson. Bandet släppte singeln Ordkaos på digitala plattformar i september 2018 och i vår släpper de sin första fullängdare.

Såhär skriver Johan Jacobsson Franzén i Orkesterjournalen om debutsingel – Ordkaos är ett smärre jazz/frijazz/impro-mirakel. Vackra melodier, vildsint Fire! Orchestra-aktigt sväng, monumentala korus, personlig sång ... allt ryms i dess fem minuter och 30 sekunder. Stor, stor kärlek. Om Ordkaos inte signalerar starten på en mångårig, fascinerande och konstnärligt framgångsrik karriär ska jag äta upp mina Camminaleggero-skor”.

Matilda Andersson - röst
Julia Schabbauer - trummor
Johanna Ekholm - kontrabas
Adrian Åsling Sellius - altsaxofon, klarinetter
Rikard Wadman - tenorsaxofon, basklarinett
August Eriksson - altsaxofon, klarinett
Olimpia Olsson - piano

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 7 mars 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad