kl: 18:00

Thomas Backman

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti presenterar:
Thomas Backman
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 16 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

”Ett band handplockat i finaste delikatessdisken”- Patrik Lindgren, Lira

I Augusti 2018 släppte saxofonisten och klarinettisten Thomas Backman det kritikerrosade debutalbumet ”Did You Have A Good Day, David?”. Thomas är dock ingen debutant för den svenska publiken. I 15 år har han funnits närvarande i en mängd olika sammanhang med sitt personliga uttryck. Bl.a som medlem i Klabbes Bank & paavo eller som musiker med Sarah & Georg Riedel eller med Maia Hirasawa för att nämna några. När Thomas 2016 så satte ihop sitt första band i eget namn plockade han med sig några av sina favoritmusiker där alla var för sig är tunga namn på den svenska musikscenen. Förutom med sina egna soloprojekt har medlemmarna hörts med namn som Django Bates, Uri Caine, Filip Jers, Loney, dear & Petra Marklund. Musiken kombinerar element från likaväl bebop och frijazz som från hiphop, indiepop och kammarmusik. Ett band utanför boxen på den svenska jazzscenen idag.

”En personlig musik som bryter det traditionella improvisationstänkadet utan förlagor och schabloner…..”Gör jazz för en ny generation” – Göran Olson Gefle Dagblad

Thomas Backman - alt- & barytonsax, basklarinett, klarinett.
Josefine Lindstrand - keyboards, piano, sång.
Oskar Schönning - bas & gitarr.
Julia Schabbauer - trummor, sång.

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-16 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook