Menu

Phil Wiggins & George Kilby Jr

Göteborg

Nefertiti
lördag, 25 maj 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Phil Wiggins & George Kilby Jr
Nefertiti - Göteborg
Lördag 25 maj 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Under 35 år utgjorde Phil Wiggins den ena halvan av den internationellt hyllade duon Cephas and Wiggins. George Kilby Jr arbetade i 20 år med den legendariske pianisten Pinetop Perkins från Muddy Waters band. Inte långt efter att Pinetop och John Cephas gått bort möttes Kilby och Wiggins på en bluesfestival och spelade ganska omgående in Kilbys klassiker You never see the hand throw the Stone. Deras partnerskap omfattar otaliga amerikanska och europeiska turnéer och festivaler, låtskrivarsamarbete och ett helt nytt album.

Wiggins, vinnare av National Heritage Fellowship Award (2017), bland det största och mest ärofyllda en blues/jazz/folkmusiker från USA kan tilldelas. Han har spelat i Carnegie Hall, Royal Albert Hall och Vita huset. Kilby har tillsammans med Perkins blivit utsedda till W.C. Handy Blues Album of the year. Han har även släppt fyra album som soloartist.

George och Phil arbetar även med projektet Racism, Reconciliation, and the Blues, en kombination av “spoken word” och levande musik med fokus på rasism. Tillsammans har de en unik ingång i ämnet, en svart och en vit musiker som båda växt upp i Alabama under Civil Rights Era. Programmet ramas in av bluesen och dess rika kulturella bakgrund. Douns senaste album lutar också åt detta håll med många låtar om social förändring istället för att återanvända gamla blues-teman.

PHIL WIGGINS - munspel & s.
GEORGE KILBY JR. - g. & s.
ASSI ROAR - b. & s.

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 25 maj 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

310kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad