Menu

Dean Brown III feat Dennis Chambers & Hadrien Feraud

Göteborg

Nefertiti
fredag, 5 april 2019 kl:18:00

Nefertiti presenterar:
Dean Brown III feat Dennis Chambers & Hadrien Feraud
Nefertiti - Göteborg
Fredag 5 april 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

DBIII bildades ursprungligen 2008 inför en Japanturné som sedan resulterade i den kritikerrosade cd:n DBIII: Live At The Cotton Club. DBIII är nu tillbaka och det senaste “dream teamet” består av Dennis Chambers och Hadrien Feraud. Dean, Dennis och Hadrien har i många år försökt synka sina upptagna scheman med målet spela ihop, plötsligt händer det!

DBIII med Dennis Chambers & Hadrien Feraud kommer äntligen åka ut på turné, under våren 2019 spelar de bland annat runtom Europa. Dean Brown har medverkat på över 200 album, varav fyra stycken är Grammy-vinnare. Efter många vändor med musiker som Billy Cobham, Marcus Miller, David Sanborn, Bill Evans och Roberta Flack, fokuserar Dean nu på sin egen musik. Med fem stycken utgivna album och otaliga turer över hela världen har Dean en given plats som en av de mest integrerade artisterna i dagens Jazz/Rock/Fusion-scen.

Dennis Chambers gjorde tidigt ett namn för sig själv som trummis i Parliament Funkadelic och John Scofield. Han har spelat med de flesta, allt ifrån Santana till Mike Stern och John McLaughlin. Han är en stor inspirationskälla och stilbildare för det moderna trumspelet. Dennis är känd för sin mångsidighet, teknik och mest av allt sitt hypnotiska sväng. Dean och Dennis har turnérat och spelat in tillsammans sedan 90-talet.

Dean träffade Hadrien Feraud på NAMM Show i Anaheim i början av 2000-talet. Hadrien ansågs tidigt vara en innovatör och extremt teknisk musiker. Hans förmåga att blanda invecklad harmonik, teknik och sväng med känsla och musikalitet befäster hans position som en av elbasens stora utövare. Han har spelat med John McLaughlin, Chick Corea, Lee Ritenour och Scott Kinsey. Även Hadrien har valt att lägga sitt fokus på sina egna projekt, han har släppt två album med ett tredje påväg. Hadrien och Dean har jobbat tillsammans sedan 2007 både i studion och på turné med Deans band.

Dean Brown - g.
Dennis Chambers - tr.
Hadrien Feraud - b.

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 5 april 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad