kl: 18:00

Linkans Goda Miljö

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti presenterar:
Linkans Goda Miljö
Nefertiti - Göteborg
Fredag 5 juli 2019 kl 18.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Professorn, monstersaxofonisten, gurun, miljökämpen, maestron, storytellern och jazzlegenden Gunnar ”Linkan” Lindgren plockar upp saxen och tutar Coltrane i en god miljö.

Energifull jazz med tung förankring i historien både musikaliskt samt i de innehållsrika och humoristiska mellansnack som Linkan levererar. Gunnar bjuder inte bara på storartad och egensinnig jazzmusik, utan också på jazzhistoriska anekdoter, och ofta sådana med humor.

Gunnar Lindgren - sx.
Från en skylt som hänger ovanför ”Lindgrensalen” på musikhögskolan i Göteborg: “Gunnar Lindgren är civilingenjör, jazzmusiker och miljödebattör med rik produktion inom de båda senare fälten. Som jazzmusiker och saxofonist har Lindgren arbetat både som konserterande musiker, med bl a gruppen Opposite Corner, och som lektor i improvisation har han varit utbildningsledare för improvisationsutbildningen vid dåvarande Sämus-utbildningen, senare Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Han har också gjort betydande insatser för jazzlivet i Göteborg genom sitt arbete med bland annat grundandet av jazzklubben Jazz Artdur, idag Nefertiti.”

John Holmström - p.
Stockholmsbaserad pianist från Mölndal. John har spelat i stora delar av världen och medverkat på ett tjugotal skivor. Han rör sig inom ett brett spektra av genrer inom jazzen och arbetar utifrån tesen: allt är jazz. Första jazzskivan var McCoy Tyners ”Song for my lady” och det är en fröjd att få spela musik med Linkan efter den uppväxten. John är en del av grupper som till exempel Hurrakel, John Holmström Om Tat Sat, Dark Horse, Sasha Marko Tradition samt Martin Perrets L’anderer. Är nu aktuell med egna skivan Vivian som släpptes i maj 2018.

Lars Ekman - b.
Åkersbergasonen med Sveriges längsta jazz-CV. Lars har spelat med alla i svensk jazz och lämnade därför landet för sex-sju år sedan för att söka nya utmaningar i jazzens huvudstad New York. Där gjorde han upp till tio gigs i veckan, spelade bl.a. med Joe Lovano och studerade bas för Ron Carter. Nu är han hemma igen och beväpnad upp till tänderna med jazzkunskap att bidra med till denna kvartett! Aktuell med egna skivserien ”The Brooklyn diaries”.

Henrik Wartel - tr.
Ännu en legend. Började livet på Södermalm i Stockholm där han blev en av ”Nytorgspojkarna” i Ulf Lundells ”Jack”. Efter det flyttade hans föräldrar, som båda var konsertpianister, familjen till Karlstad där Henrik stannade tills han var 16 år och blev upplockad av Eje Thelin och drog ut på vägarna. Där har han stannat sedan dess. Han har spelat med alla i flera generationer inom jazzen, studerat tablas i Indien och spelat folkmusik med marockaner i Marocko. Några personer och spelkompisar som kan vara värda att nämna är Eje Thelin, Monica Zetterlund, Roland Kejser, Lee Konitz, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Arild Andersen och otaliga fler.

OBS! Vill du ha sittplats på Nefertiti så måste du boka bord för att äta och detta gör du när du köper dina biljetter direkt på nefertiti.se, köp av biljetter via Tickstmaster är bara en onumrerad ståplats eller sittplats i mån av plats.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-07-05 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Hvitfeldtsplatsen 6


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook