Menu

Elin Ruth

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 16 oktober 2014 kl:19:00

Headstomp Production & Nefertiti Jazz Club presenterar:
Elin Ruth
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 30 oktober 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Elin Ruth har varit med om en minst sagt händelserik resa sedan hon som Elin Sigvardsson släppte sitt Lars Winnerbäck-producerade album Saturday Light Naive, bara 21 år gammal. En platta som erhöll en mängd nomineringar och priser. Sedan dess har hon haft ett turbulent liv, samtidigt som hon artistiskt har gått från klarhet till klarhet. I september kommer hennes sjätte album, Here Comes The Storm. Ett album där hennes kärlek till soul och blues för första gången blommar ut på allvar.

Även om Elin oftast beskrivits som en singer-songwriter, har hennes ord och musik alltid speglat var hon har befunnit sig. Samtidigt har hon har haft förmågan att förvandla det som lätt hade kunnat bli dagboksanteckningar till tidlösa låtar. Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel, lite som hos en av hennes hjältar, Bob Dylan.

Musiken har haft drag av folkrock, pop, ballader, country, artpop och soul. Ibland har den varit sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk. Lite som hennes liv, också ombytligt både i fråga om kärlek, visuell framtoning och rent geografiskt: flytten har gått från Mönsterås via ett decennium i Stockholm till Queens, New York, där hon numera bor med sin amerikanske make.
Here Comes The Storm är det tredje albumet på Elins eget skivbolag, Divers Avenue Music. Det handlar enligt upphovskvinnan själv om rastlöshet, vandrarlust, att ha svårt att vara nöjd med det man har och viljan att hitta sin egen väg. Om människor man sårat, blivit sårad av och om människor som man aldrig kommer sluta älska.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 16 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad