Menu

Jasmine Kara

Göteborg

Nefertiti
fredag, 28 november 2014 kl:19:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar:
Jasmine Kara
Nefertiti - Göteborg
Fredag 28 november 2014 kl 19.00
På scen c:a 21.00
Ålder 18 år

Jasmine Karas karriär började som en vild chansning år 2006. Som 18-åring lämnade hon Sverige och sitt mörka förflutna för att satsa allt på musiken. Drömmen om skrivkontraktet ledde henne till New York där hon ihärdigt knackade dörr hos de stora amerikanska skivbolagen.

Efter att gång på gång blivit nekad valde Jasmine en annan strategi. Hon sökte sig till stadens soulklubbar och fick där chansen att visa vad hon gick för. Så en dag satt den legendariske r’n’b-producenten Marchall Chess i publiken. Han förfördes av Jasmines enorma röst och sprudlande energi. Några dagar senare kom erbjudandet. Ett skivkontrakt baserat på den anrika Chess-katalogen. Tillsammans med producenterna Michael Zitron och Jones spelade Jasmine in sitt debutalbum ”Blues Aint Nothing But A Good Woman Gone Bad” i svenska Cosmos-studion.
I samband med releasen av skivan släpptes även Jasmines första självbiografiska bok ”Hälsa henne att hon ska dö”. Den tidigare så självdestruktiva tjejen hade kommit en lång väg på bara några år. Hon var nu redo att lämna det förflutna bakom sig och enbart blicka framåt. Debutalbumet landade med ett brak på bluesscenen år 2010. När singeln ”In The Basement” placerade sig som etta på iTunes blueslista var succen ett faktum. Nu följde en hektisk period med mängder av spelningar och Tvframträdanden. Efter ett bejublat framträdande i ”Allsång på Skansen” och Sverigeturne år 2012 väntade en internationell lansering.

Våren 2013 blev än mer intensiv, med turneer i både Japan och England innan Jasmine åter gick in i studion för att jobba fram sitt andra album. Denna gång var Jasmine redo att skriva sin egen musik. Med Aretha Franklin, Tupac Shakur och 00-talspop i lurarna greppade Jasmine sin gitarr. Mindre än ett år senare hade hon skrivit drygt 150 låtar. Med det nya materialet i bagaget började Jasmine pendla mellan London, Stockholm, New York och L.A. för att färdigställa låtarna.

De första singlarna från det egna materialet, ”Can’t Lie To Me” och ”Paralyzed”, släpptes år 2013. Efter premiärspelningen på den svenska Grammisgalan väntade ett fullspäckat år med ytterligare en turne i Japan. På hemmaplan kunde Jasmine ses i Tv-produktioner som ”Lotta på Liseberg”, ”Moraeus med mera” och ”Sommarkrysset”.

Under våren 2014 valde Jasmine och skivbolaget Cosmos att gå skiljda vägar. I samband med detta startade hon det egna skivbolaget Karasmatic Music AB. Parallellt med de fortsatta inspelningarna av det nya albumet medverkade Jasmine även i årets upplaga av Let’s Dance. I februari släpptes den tredje singeln ”Beautiful World” tillsammans med en musikvideo inspelad i New York, staden där allt började. I väntan på det stundande albumet
släpptes Jasmines fjärde singel från det egna materialet, ”Imperfect”, i början på juni. Låten premiärspelades hos Musikguiden i P3 och är skriven av Jasmine och Peter Moren (Peter Bjorn and John).

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 28 november 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

255

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad