Menu

Kalyi Jag

Göteborg

Nefertiti
lördag, 26 september 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Kalyi Jag (HU)
Nefertiti - Göteborg
Lördag 26 september 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Ett av den romska musikens mest omtalade och älskade kultband!

I samband med premiären av filmen Taikon, filmatiseringen om människorättskämpen Katarina Taikon, har Re:Orient, Kulturbyrån och Göteborg Film Festival bjudit in det ungerska bandet Kalyi Jag som står för musiken i filmen. Filmen visas på Roy kl 17:30, följt av samtal. Efter filmen fortsätter kvällen med konsert och fest på Nefertiti.
Kalyi Jag, ”Svart Eld” på romanes, grundades 1979 i Ungern av sångaren och musikern Gusztáv Varga. Hans mål var att gå tillbaka till rötterna, till den traditionella romska musiken i Ungern, bortom den ”zigenarmusik” som då spelades på restauranger och nöjesplatser, men att kombinera de traditionella folksångerna med en moderns uppsättning instrument, t ex gitarr och mandolin. Bandet och dess musik blev en omedelbar och enorm succé. De utsågs redan 1979 till årets folkmusikband i Ungern och fyllde konsertlokaler i hela landet. Kalyi Jags första skiva, utgiven 1988, innebar det definitiva internationella genombrottet och bandet har sedan dess spelat konserter från Tokyo till New York, från Hollywood till Sao Paulo. Kalyi Jag är, efter mer än trettio år, ett av den romska musikens mest omtalade och älskade kultband!

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 26 september 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad