Miriam Aïda

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Miriam Aïda
Nefertiti - Göteborg
Fredag 13 november 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Musik i en mix av samba och afrobrasilianska rytmer med influenser från reggae, jazz och soul.

Med den stilsäkra och mångsidiga Miriam Aïda i spetsen bjuder denna förnäma grupp på eget material från stundande skivsläppet ”Quatro Janelas”. Tillsammans med Mats Andersson, Ola Bothzén och Finn Björnulfson utforskar hon sin passion för de brasilianska tongångarna. Kryddat med en dos svensk melankoli.

Miriam Aïda debuterade på skiva 2002 med Jan Lundgren Trio ”presents Miriam Aïda & Fredrik Kronkvist”. Sedan dess har hon turnerat i Sverige och internationellt både som soloartist och med olika band och konstellationer som bl a Nils Landgren, Jan Lundgren, Norrbotten Big Band. Med hela 8 album i bagaget, varav hennes senaste skiva ”É de Lei!” fick pris i kategorin ”Årets Rytm” på Manifestgalan 2015, kommer hon äntligen till Nefertitis scen.

”Miriam Aïda har den speciella lättheten, ljuset och elegansen när det pulserar på, liksom innerlighet och närhet i balladerna.” (Sydvenskan)

”Miriam Aïda hanterar sången, språket och Vinicius de Moraes texter på ett enastående säkert sätt” (Göteborgsposten)

Miriam Aïda – s.
Mats Andersson – ack.g.
Ola Bothzén – perc.
Finn Björnulfson – perc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-13 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Miriam Aïda

Miriam Aïda, Sway på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sway

Miriam Aïda, Sunny på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sunny

Miriam Aïda, Angelina / Zooma Zooma på Spotify

Burlesque Lounge 2

Angelina / Zooma Zooma

Miriam Sarghini Aïda Kronkvist, född 24 september 1974 i Lund, är en svensk bossa nova- och jazzsångare, skivbolagsdirektör och programledare i radio.


Miriam Aïda debuterade på skiva 2002 med Jan Lundgren Trio Presents Miriam Aida & Fredrik Kronkvist och har turnerat i Sverige och internationellt med olika band och konstellationer som Norrbotten Big Band, Jan Lundgren Trio och Joe Spinaci & the Broololino Orchestra. Hon är även sångare i den svenska bossa-gruppen A Bossa Eletrica och musikprojektet Meu Brasil. Hon är gift med saxofonisten Fredrik Kronkvist och har tillsammans med honom drivit jazzklubben Monk i Malmö och skivbolaget Connective Records. Aïda har framträtt i TV och radio som till exempel i Allsång på Skansen och har sedan våren 2011 varit jazzpresentatör på Sveriges Radio P2 och med egna programmet Miriams jazz 2011. Samma år gav hon ut en skiva baserad på den svenska vistraditionen, Visans väsen.