Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Lagaylia Frazier

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti presenterar:
Lagaylia Frazier
Nefertiti - Göteborg
Lördag 30 januari 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Releasekonsert med Sveriges Queen of Soul!

LaGaylia Frazier är tillbaka med ett nytt album och i kväll bjuds det på releasekonsert på Nefertiti. Konserten blir en spännande mix av nya låtar och en och annan soulklassiker.

Idén till det nya albumet föddes för drygt ett år sedan i ett dynamiskt möte mellan LaGaylia och Sveriges King of Funk, Paulo Mendonca. Paulo och LaGaylia hittade varandra i sin kärlek till musiken och man började smida planer på ett album där man kunde kombinera sina olika influenser till något spektakulärt!

Paulo har skrivit musiken till flera av låtarna och bakom texterna står upphovsmän som Jessie J från England, Thomas ”TK” Karlsson och LaGaylia Frazier själv - för att nämna några. Vi kan förvänta oss ett pop/soul album med edgy beats, starka melodier och texter som kretsar kring teman som ligger LaGaylia nära hjärtat. Plattan är inspelad i Pama Studios med handplockade musiker, varav dom flesta medverkar i kvällens releasekonsert.

Producentteamet är ett samarbete mellan Paulo Mendonca och Magnus ”Mankan” Sedenberg. Albumet ges ut på skivbolaget Pama Records.

LaGaylia Frazier - sång
Paulo Mendonca - git.
Chris ”Jackson III” Ek - elbas, sång
Micke Haglund - keyboard
Magnus Höglund - tr.
Albin Grahn - trp, percussion, kör
Anneli Axelsson, kör

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-01-30 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:LaGaylia Frazier

LaGaylia Frazier, It's In The Stars på Spotify

It's In The Stars

It's In The Stars

LaGaylia Frazier, Nothing At All på Spotify

Nothing At All

Nothing At All

LaGaylia Frazier, Until It's Time for You to Go på Spotify

Until it's time

Until It's Time for You to Go

LaGaylia Frazier, född 16 februari 1961 i Miami, Florida, är en amerikansk-svensk sångerska som invandrade till Sverige år 2001 och har varit svensk medborgare sedan januari 2008. Hon är dotter till musikern Hal Frazier.


Hon har tävlat två gånger i Melodifestivalen; i 2004 sjöng hon It's In The Stars och blev femma i sin deltävling. 2005 sjöng hon powerballaden Nothing At All. Dock kom hon aldrig till final, men tog sig 2005 till Andra chansen och slutade där med bara 1 127 telefonröster från en finalplats (hon fick över 53 000 röster den kvällen).


Under 2008 deltog Frazier i den rumänska uttagningen till Eurovision Song Contest med låten Dr. Frankenstein och nådde finalen den 9 februari med 174 poäng..


Frazier vann Baltic Song Contest i Östersjöfestivalen i Karlshamn den 20 juli 2008 med sin egen sång Over and Over Again.


Vid en jazzkonsert med Jan Lundgrens Trio på Jazzens museum i Strömsholm fick hon mottaga 2010 års Anita O'Day-pris.


LaGaylia har medverkat i flertalet TV-program, i Stockholms jazzfestival, hon har turnerat med Putte Wickman och med Robert Wells konsertturnéer Rhapsody in Rock. LaGaylia turnerade med sitt Soul/funkband hösten 2007, våren 2008 och hösten 2009. Den 24 april 2009 tävlade hon i Så skall det låta på SVT1 tillsammans med Gabriel Forss.


Vid sidan om sina övriga engagemang samarbetar hon sedan 2010 med jazzpianisten Jan Lundgren och hans trio.