Menu

Daniel Karlsson Trio

Göteborg

Nefertiti
fredag, 11 mars 2016 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Daniel Karlsson Trio
Nefertiti - Göteborg
Fredag 11 mars 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Prisad och hyllad trio med rykande ny platta i bagaget!

Sedan Daniel Karlsson Trio albumdebuterade i september 2013 med Das Taxibåt har trion snabbt etablerat sig som en de mest intressanta konstellationerna i svensk jazz. Inte minst genom trions snabba uppföljare på den hyllade debuten, Fusion for Fish som släpptes i augusti 2014 och landade dem ett äkta hat trick i form av P2:s Jazzkatten för årets jazzgrupp 2014, OJ:s Gyllene skiva och 2015 års Grammis för årets jazz. Även utomlands har öron öppnats, i såväl Tyskland som Storbritannien och Irland har trions musik spelats flitigt i radio och hyllats i recensioner.

Men Daniel Karlsson Trio vilar inte på lagrarna, under hösten 2014 och våren 2015 har ett nytt knippe låtar spelats in ute på Runmarö och sedan putsats till förfining i brus & knasters studio på Kungsholmen. Det nya albumet innehåller förstås som vanligt ett antal fantastiska originalkompositioner från kapellmästarens penna. Nio nya låtar med ett mer eller mindre uttalat mattema (!) under samlingsnamnet och albumtiteln Daniel Karlsson Trio at the Feel Free Falafel. Släpps 29 januari!

Daniel Karlsson – p, synth, mellotron.
Christian Spering – b, tar shehnai.
Fredrik Rundqvst – tr, perc.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.



Daniel Karlsson Trio
2024-06-05 20:00:00
Stockholm, Fasching

Datum / Tid

fredag, 11 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad