Menu

Skyarnas Krig

Stockholm

Boulevardteatern
lördag, 16 september 2017 kl:19:30

Kulturkrock presenterar: Skyarnas Krig - en Star Wars-steampunk-musikal.
Gästspel på Boulevardteatern

Imperiets främsta krigare, Furst van der Vader, anfaller ett enkelt diplomatiskt luftskepp. Han söker efter de stulna ritningarna över den flygande Dödsfästningen, en fruktansvärd skapelse med eldkraft nog att förgöra en hel stad. Men prinsessan Lejon, rebellernas ledare, lyckas skicka iväg ritningarna med sina två robot-tjänare. De hamnar hos den unge Lukas Molnfarare, som länge drömt om ett äventyr...

Känns historien igen? Skyarnas Krig är en ångpunks-hyllning till sci-fi-klassikern Star Wars.
Skyarnas Krig är en helt nyskriven musikal, på svenska! Handlingen är lånad från de tre ursprungliga Star Wars -filmerna, och lagd till vår egna musik. Precis som i förlagan erbjuds en härlig mix av spänning, humor, och den tidlösa kampen mellan den mörka och den ljusa sidan.

Vi bjuder på välbekanta men ändå nyskapande tolkningar av alla favoriterna! Ni kommer få lära känna smugglaren Antonia de la Sola och hennes franske styrman Louis Baccard, på den hoplappande zeppelinaren Sekelfartyget Falken. Du som är ny till Star Wars eller steampunk kommer få höra allt du behöver veta från jedinermästaren Kenobi, den ångdrivne butlern Automaticus 3B och hans lille robotvän Arthur Dietrich. Du som är inbiten Star Wars -fantast får glädjen att höra de oförglömliga ögonblicken som du aldrig hört dem förut, i sångnummer som Det är en fälla eller Jag är din far.

www.alba.nu:

Nördigheten når inga gränser i musikalen Skyarnas Krig och dess saliga blandning av humor, musik och popkultur. Med en såpass älskad förlaga som Star Wars kommer oerhörda förväntningar, vilka i mångt och mycket uppfylls.

Du som gillar steampunk, älskar allt som har med Star Wars att göra, eller bara uppskattar nyskriven svensk musikal, får inte missa Skyarnas Krig!

Bakom föreställningen står den fria teatergruppen Kulturkrock, ansluten till Kulturens Bildningsverksamhet. Kulturkrock är en ideell förening med syfte att lyfta fram nördkultur och fantastik på nya och spännande sätt – till exempel genom att göra musikaler av science-fiction-klassiker! Skyarnas Krig är deras andra musikal, och påbörjades direkt efter att de spelat Doktor Avskyvärds Allsångsblogg – baserad på Joss Whedons kortfilm om superskurken Dr Horrible – våren 2015.

Spellängd: ca 2 timmar 20 minuter (ink paus)


Boulevardteatern startade 1984 på Götgatan 73 på Södermalm i Stockholm av Tidningsteatern. Lokalen är en ombyggd biograf - Söderbio. Teatern invigdes den 10 januari 1985 med en nyskriven pjäs av Michael Segerström Teaterterroristerna, som handlade om en liten teatergrupp i svårigheter som börjar tvivla på sitt eget existensberättigande, man har sedan starten gjort ett tjugotal uppsättningar, bland andra Revisorn, Onkel Vanja och Den Girige. På hösten 2002 spelades Clownen luktar bensin.

Datum / Tid

lördag, 16 september 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Boulevardteatern

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad