Menu

Guidning på Ostindiefararen, guidning på svenska

Göteborg

Ostindiefararen På Eriksberg
torsdag, 8 juni 2017 kl:12:00

Guidning ombord på skeppet Götheborg.
Ostindiefararen Götheborg är världens största, seglande träskepp och en kopia av den ostindiefarare som år 1745, på väg hem från Kina gick på grund och sjönk strax utanför Göteborgs hamninlopp. Idag seglar Ostindiefararen Götheborg igen och har förutom den historiska seglatsen till Kina och hem igen 2005-2007 gjort en handfull expeditioner och besökt över trettio städer runt om i Europa. Sommaren 2010 deltog hon bland annat i firandet av kronprinsessan Victorias bröllop.

Kom och lyssna till dessa stora äventyr! Våra guider i tidsenliga kläder visar dig runt på skeppet och tar dig med på en resa i tid och rum. Samtliga guider har seglat med skeppet under någon av hennes expeditioner, vet hur det är att väckas av sin vaktledare mitt i natten för ett nytt pass uppe på väderdäck, har erfarenhet av att klättra högt upp i riggen och vet bättre än någon annan vad det vill säga att segla ett av världens största segelfartyg.

En guidad visning är uppdelad i två delar — dels berättelsen om Svenska Ostindiska Companiets verksamhet på 1700-talet och dels om dagens byggnation, underhåll och expeditioner med skeppet. Guidningen är planerad att ta cirka 40 minuter. Därefter finns det möjlighet att handla souvenirer i butiken.

FÖR ALLA FRÅGOR GÄLLANDE BOKNING OCH BETALNING AV BILJETTER KONTAKTA TICKETMASTER PÅ 077-1707070

Datum / Tid

torsdag, 8 juni 2017 kl: 12:00

Plats

Göteborg, Ostindiefararen På Eriksberg

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

70kr - 280kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad